8 tips voor je matrasverzorging

1. Vouw ’s morgens na het opstaan ​​het dekbed terug zodat het matras snel kan ventileren.

2. Zorg ervoor dat uw matras regelmatig van onder en van boven wordt geventileerd, bij voorkeur in de zon, omdat dit ziektekiemen doodt, zodat er geen schimmel en huisstofmijt ontstaat.

3. Het is het beste om uw matras elke keer dat u het beddengoed verwisselt om te draaien door het hoofd- en voeteneinde te verwisselen.

4. Als je geen matras met verschillende kanten gebruikt, zoals een zomer- of winterkant, is het aan te raden om de matras elke twee tot drie maanden om te draaien.

5. Het uitkloppen van de matras, wat in het verleden vaak gebeurde, wordt tegenwoordig vermeden. Want bij het uitkloppen kunnen veel moderne matrassen van binnen beschadigd raken.

6. Veel matrassen hebben ook een afneembare en wasbare hoes.  U kunt deze hoes ongeveer twee keer per jaar met regelmatige tussenpozen wassen.

7. Het gebruik van een ondermatras (ook wel matrasbeschermer of topper genoemd) beschermt de matras, verhoogt het comfort en is zeer hygiënisch.

8. Matrassen gaan gemiddeld acht tot tien jaar mee als ze goed worden onderhouden. Koop dan om hygiënische redenen een nieuw matras.

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Bedsuite.nl
Logo