Heb ik een boxspring nodig voor mijn matras?

Wilt u uw bed upgraden of een verandering aanbrengen, maar weet u niet welke componenten essentieel zijn en welke u kunt negeren? Een Boxspring is een van die dingen, en er zijn een paar dingen die je nodig hebt om te bepalen of dit accessoire nodig is of niet.

We hebben een overzicht gemaakt van alles wat met de boxspring te maken heeft om je te helpen bij het uitzoeken wat je nodig hebt voor je bed. Lees verder om een volledig begrip te krijgen van de verschillende onderdelen van het bed, wat hun functies zijn en hoe ze u het beste van dienst zijn.

Wat is een boxspring?

De naam beschrijft niet zo goed waar je mee te maken hebt. In wezen is een boxspring een ondersteunend vierkant dat uw matras optilt (matrasfundering). Wat interessant is aan de naam van dit stuk, is dat de fabrikanten van deze producten onlangs zijn gestopt met het plaatsen van echte veren in hun producten.

Sommige hebben nog steeds veren aan de binnenkant die erop gericht zijn het bed te helpen bij het absorberen van het gewicht van je lichaam, wat uiteindelijk zal helpen om je bed na verloop van tijd stevig en ondersteunend te houden. Voor stevigere matrassen zorgen veren in de bodem van het bed ervoor dat het voelt alsof u op een zachter bed slaapt dan u in werkelijkheid bent.

Het is misschien waar dat de naam tot stand kwam om de functionaliteit ervan kort te beschrijven door de twee woorden aan elkaar te koppelen. De doos houdt het stuk omhoog dat de veren bevat?

Heb je echt een boxspring nodig?

De eenvoud van een boxspring is op zich geen antwoord op de vraag of je hem wel of niet nodig hebt. Maar overweeg het alternatief. Als je ervoor kiest om geen boxspring te gebruiken, waar ga je dan je bed op zetten?

Laten we een paar verschillende opties doornemen:

  • U kunt uw bed op de grond zetten.
  • U kunt uw eigen matrasbodem bouwen om uw bed op te plaatsen.
  • Hang je het in de lucht? Zou kunnen
  • U kunt een verstelbare basis kopen

Uiteindelijk, tenzij u iets in uw kamer wilt dat niet esthetisch en niet zo comfortabel mogelijk is, dan zult u hoogstwaarschijnlijk in een boxspring willen investeren. Tenzij, bij toeval, geld niet zo’n grote zorg voor u is. Als je het geld te besteden hebt, wil je misschien kijken naar een verstelbaar bed.

Een verstelbare basis is precies hoe het klinkt. Het is een onderstel waar je je bed op kunt plaatsen. De basis kan op afstand worden bediend om uw matras te buigen, buigen en op te tillen. Natuurlijk zit er een addertje onder het gras bij het overwegen van dit product (afgezien van het forse prijskaartje).

Dit product is niet goed geschikt voor een traditionele binnenveringsmatras. In plaats daarvan zou het goed zijn om te kijken naar de aanschaf van een traagschuimmatras die bij uw basis past.

Traagschuimmatrassen worden door veel verschillende fabrikanten verkocht en worden aangeprezen als een geweldige optie voor bijna elke slaper.

Iets anders om te overwegen: productgarantie

Verrassend genoeg vereisen veel moderne matrassen die niet worden verkocht door traagschuim bedrijven nog steeds dat u een boxspring gebruikt als u wilt dat uw garantie geldig blijft.

Als u ervoor kiest om zonder te gaan en uw bed op een oneffen oppervlak plaatst dat niet voldoende ondersteuning biedt, is de kans groot dat de matras sneller zal slijten dan wanneer uw bed op een boxspring zou staan, wat enige zekerheid zou bieden in steun en gelijke grond.

Dit is begrijpelijk. Matrassen adverteren dat ze bepaalde voordelen bieden die naar verwachting vele jaren meegaan. De duurzaamheid van de zachtheid, ondersteuning en andere geadverteerde voordelen van een bed zijn allemaal afhankelijk van het bed dat in de beste omgevingen wordt gebruikt.

Hoewel het mogelijk is dat de vloeren in uw huis voldoende ondersteuning bieden, nemen matrasfabrikanten dat risico liever niet en verliezen ze geld aan schijnbaar defecte producten.

Voordelen van het gebruik van een boxspring

We hebben onderzocht of een boxspring een essentieel onderdeel van uw matras is. Nu is het een goed idee om te bespreken hoe u kunt profiteren van het gebruik ervan, afgezien van het feit dat het helpt om uw garantie en de levensduur van uw matras te behouden.
Ze verhogen je bed

Het eerste voordeel is dat het je bed verhoogt. Iets is een lust voor het oog aan een bed dat hoog van de grond is geheven. Bovendien kan het schoner. Een hoog bed helpt voorkomen dat kleine huisdieren opspringen en voorkomt dat kleine insecten zich een weg banen in uw bed en met u mee in de dekens.
Ze absorberen schokken

Wanneer uw matras op de grond ligt, is er niets dat het helpt schokken op te vangen. Als u besluit erop te springen of als u een slaper bent die woelt en draait, zonder een boxspring te gebruiken, zal uw matras na verloop van tijd veel sneller bezwijken voor herhaald gebruik dan bij een boxspring.

Conclusie

Er zijn namelijk meerdere alternatieven voor het gebruik van een boxspring onder je matras. Of je het op de vloer, op een kleed of waar dan ook wilt plaatsen, je kunt bedenken, dat is uiteindelijk aan jou. Als uw garantie geen melding maakt van de noodzaak ervan, kunt u doen wat u wilt.

Voor degenen onder u die geïnteresseerd zijn in het profiteren van de voordelen van een boxspring, zijn er een paar dingen om te overwegen. Wilt u een product met veren of bent u gewoon geïnteresseerd in de mogelijkheden die er esthetisch mooi uitzien? Hoe het ook zij, bepalen of je echt een boxspring nodig hebt, is een persoonlijke beslissing die je moet nemen om een comfortabele en langdurige slaapoplossing te vinden.

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Bedsuite.nl
Logo