Hoe een matrastopper te reinigen in 3 eenvoudige stappen

Het schoonhouden van uw beddengoed is erg belangrijk – niet alleen vanwege de hygiëne, maar ook om allergieën op afstand te houden. Niets is frustrerender dan vervelende vlekken op je bovenmatras te zien als je ’s ochtends wakker wordt. Gezien de delicate structuur van het traagschuim in de bovenmatras, kunnen ze niet zomaar in de wasmachine worden gegooid. Ze vereisen een andere aanpak omdat de middelpuntvliedende kracht van de wasmachines de fijne structuur van het schuim kan beschadigen en het schuim kan scheuren als het doorweekt is.

Er zijn echter 3 eenvoudige manieren om je bovenmatras schoon te maken, dus lees verder om erachter te komen hoe.

Er zijn bepaalde stappen die u moet nemen voordat u begint, dus zorg om te beginnen dat uw topper in de juiste positie staat voor het reinigingsproces. Afhankelijk van hoe erg de vlekken zijn, moet je het misschien uit het bed halen en ergens neerzetten waar je het gemakkelijker kunt schoonmaken en drogen.

In sommige gevallen hebben dekmatrassen een lange droogtijd nodig, dus zorg ervoor dat ze in een geventileerde ruimte worden geplaatst zodat ze volledig kunnen drogen. Als u de bovenmatras gebruikt wanneer deze nog vochtig is, zal de structuur beschadigen, dus zorg ervoor dat deze volledig droogt.

Gebruik uw stofzuiger vaak

Door hem eenvoudig met uw stofzuiger schoon te maken, verwijdert u al het stof en vuil en voorkomt u dat zich micro-organismen op het oppervlak en mogelijk zelfs in de luchtige structuur vormen. Zorg ervoor dat je topper op een vlakke ondergrond staat zodat je stofzuiger alle plekken kan bereiken.

Het gebruik van stofzuigers op waterbasis is ook aan te raden, maar laat uw topper enkele uren drogen voordat u hem gebruikt. Vaak stofzuigen bespaart u veel moeite en tijd en voorkomt dat gemorste vlekken moeilijk te reinigen worden. Een keer per week zou voldoende moeten zijn om het in uitstekende staat te houden. Zorg ervoor dat u de stofzuiger aan beide zijden van de topper gebruikt voor het beste resultaat.

Gemakkelijk schoon maken met de juiste oplossingen

Nadat u klaar bent met het verwijderen van de vlekken met een oplossing van azijn en water, kunt u hetzelfde wasmiddel gebruiken dat voor kleding wordt gebruikt om de rest te reinigen. Het is aan jou of je vloeibaar of gewoon wasmiddel gebruikt. Meng het met water en breng het voorzichtig aan op het bevlekte gebied. Zorg ervoor dat u het wasmiddel met water oplost, want als u tijdens de reinigingsfase kleine deeltjes achterlaat, wordt het oppervlak van uw bovenmatras beschadigd.

Maak opnieuw cirkelvormige handbewegingen en wrijf het wasmiddel zo in dat het in de vlek dringt om het van binnenuit op te lossen. Laat het wasmiddel ongeveer een half uur op de vlek liggen om vlekken en andere onzuiverheden chemisch op te lossen. We adviseren over het algemeen om aan de vlekken te werken totdat het wasmiddel ze volledig oplost en het proces te herhalen voor het beste resultaat.

Vlekken verwijderen met zuiveringszout

Zuiveringszout gemengd met water is een andere geweldige natuurlijke oplossing voor het verwijderen van hardnekkige vlekken. Zuiveringszout is een essentieel ingrediënt in bijna elke situatie waarin schoonmaken nodig is, dus de kans is groot dat je het al in je voorraadkast hebt.

Begin met het mengen van een deel zuiveringszout met twee delen koud water en roer dit totdat het zuiveringszout is opgelost en de oplossing een melkachtige, witte kleur krijgt. Begin met zachte bewegingen van uw hand aan de vlekken en herhaal het proces totdat u zoveel mogelijk van de oplossing op de vlek en het gebied rond het bevlekte gebied hebt gekregen. Laat het ongeveer een half uur intrekken. Gebruik daarna een licht vochtige doek om de oplossing te verwijderen en gebruik vervolgens een droge doek of keukenpapier om het resterende water te verwijderen.

Voor moeilijkere vlekken en geuren raden we aan een andere aanpak te gebruiken, omdat ze moeilijker te verwijderen zijn en langer duren. Voor bloedvlekken of gemorste etenswaren en dranken raden we aan om oplossingen op basis van enzymen te gebruiken. Je hebt misschien gezien dat waterstofperoxide wordt aanbevolen voor het verwijderen van bloedvlekken. Dit is helemaal verkeerd en het zal schade toebrengen aan het oppervlak van uw traagschuimmatras. Vermijd het ten koste van alles.

Enzymreinigers zijn de meest effectieve oplossing voor het oplossen en verwijderen van de meer hardnekkige organische vlekken. Ze werken aan de binnenkant van de vlek door hun structuur te breken en ze gemakkelijk op te ruimen en te verwijderen.

Het verwijderen van geurtjes is eenvoudig met stofzuigers en een wasmiddel/water mengsel. Er zijn gewoon meer beurten nodig om de slechte geur volledig uit de topper te verwijderen. We raden ook aan om je topper korte tijd bloot te stellen aan direct zonlicht, omdat de straling van de zon en warmte de meeste geur zal verwijderen zonder dat je ook maar iets hoeft te doen. We raden je ook aan om je topper in de zon te laten staan ​​om al het resterende water te verwijderen dat tijdens het schoonmaken zou kunnen zijn neergedaald.

Gebruik een matrasbeschermer voor moeiteloze reiniging

Door hoezen voor uw matrastoppers te gebruiken, houdt u ze in perfecte staat. Het beste van alles is dat de hoezen in de wasmachine kunnen worden gewassen, zodat u uw toppers schoon en in perfecte staat kunt houden. In tegenstelling tot toppers kunnen hoezen zo vaak als nodig gereinigd worden zonder gevaar voor beschadiging. Dit bespaart u tijd. We raden aan om katoenen hoezen te gebruiken omdat ze zacht zijn en goed aanvoelen onder de huid. Hoezen zijn de beste manier om uw beddengoed mooi en schoon te houden met de minste inspanning en tijd.

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Bedsuite.nl
Logo