Hoe lang gaan matrassen mee?

Matrassen zijn behoorlijk duur – een snelle blik op onze kopersgids zal dit feit bevestigen. Dit is de reden waarom veel mensen ze niet vervangen – zelfs niet na vele jaren van gebruik.

Ze willen niet veel geld uitgeven aan een nieuwe. Bovendien kunt u nu het proces van het kopen van een nieuwe vertragen als u uw bestaande uitstekend onderhoudt. Dus, hoe vaak moet je je matras vervangen?

Het maakt niet uit welk type bed je hebt. De meeste zijn binnen tien jaar aan vervanging toe om een goede nachtrust te garanderen. Bovendien kan het gemiddeld meer dan tien jaar meegaan, als de eigenaren het goed onderhouden.

Ook zijn er veel verschillende factoren die de levensduur van een bed beïnvloeden. U kunt de levensduur verlengen door een paar eenvoudige stappen in de onderstaande tekst te volgen. We hebben enkele tips voorbereid en opgeschreven om de levensduur te verlengen.

Type matras

Het soort dat u bezit, speelt een integrale rol bij het dicteren van de gemiddelde levensduur van uw bed. Je hebt lucht-, binnenverings-, latex- en traagschuim matrassen. Hiervan hebben binnenvering en luchtbedden de kortste levensduur. Traagschuim matrassen hebben een gemiddelde levensduur en latex matrassen gaan het langst mee.

Dagelijkse schoonmaak

Bedden die langer meegaan, worden vaak met zorg onderhouden. Correct gebruik houdt in dat u zoveel uren per dag slaapt als u nodig heeft – slaap niet meer dan u nodig heeft. Dit betekent dat er geen eten en drinken op hen wordt gemorst. Na het slapen moet u het beddengoed altijd opvouwen en de lakens verwisselen na een paar dagen gebruik.

Gebruik

De levensduur is ook afhankelijk van het gebruik. Hoe vaker je hem gebruikt, hoe korter natuurlijk de levensduur. Het gaat niet lang mee als je het verkeerd gebruikt, ongeacht welk type je bezit. Sommige stellen gebruiken bijvoorbeeld dezelfde meer dan 10 uur per dag. Bovendien kan het ook snel beschadigd raken als je het niet regelmatig schoonmaakt.

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Bedsuite.nl
Logo