Hoe u het beste traagschuim matras koopt

Matras van traagschuim. Sommige mensen houden ervan, terwijl anderen er een hekel aan hebben.

Hopelijk lees je deze pagina omdat je een van de mensen bent die van het materiaal houdt, maar als dat niet het geval is, kunnen we je misschien helpen begrijpen waarom zoveel andere slapers enthousiast zijn over dit zinkende, diep knuffelende schuim en je zou zelfs kunnen ontdekken dat niet alle traagschuim is gelijk gemaakt.

Eerlijk gezegd hoeft traagschuim niet het diep zinkende, oververhitte materiaal te zijn dat het in de vroege jaren 2000 was.

Traagschuim matrassen kunnen behoorlijk stevig zijn en de beste kunnen zelfs uitzonderlijk koel slapen. Lees meer om alles te weten te komen over een bed met traagschuim in onze kopersgids.

Wat definieert traagschuim?

Dit wordt soms temper of visco-elastisch polyfoam genoemd, maar u kent het waarschijnlijk als traagschuim. Technisch gezien is dit een type polyurethaanschuim, maar wat het anders maakt, zijn de visco-elastische eigenschappen.

Visco komt van het woord vicieuze, wat plakkerig en dik betekent, en elastisch betekent dat het zijn oorspronkelijke grootte en vorm weer kan aannemen. De constructie van geheugenmaterialen maakt gebruik van een aantal extra verbindingen die het dit unieke gevoel geven, meestal als reactie op warmte en druk tegelijk.

Geheugenmaterialen zijn gemaakt om het gewicht gelijkmatig over een oppervlak te verdelen en ze doen doorgaans uitstekend werk bij het verlichten van druk vanwege hun nauw aansluitende eigenschappen. Het materiaal is gemaakt om te contouren naar elk van de rondingen van de slapers, waardoor het dat diepe knuffel achtige gevoel krijgt. Het is om dezelfde reden dat veel mensen het gevoel hebben dat geheugenmaterialen te warm slapen omdat de warmte tegen hun huid kan komen te zitten.

Types traagschuim matrassen

Traditioneel

Traditionele schuimen gebruiken een ontwerp met gesloten cellen. Dit is meestal dichter en is misschien wat de meeste critici associëren met het geheugengevoel. In zijn meest basale vorm heeft dit geen enkele vorm van toegevoegde koeling, hoewel het belangrijk is om te weten dat materialen met gesloten cellen kunnen worden toegediend met een verkoelende gel.

Gel

Een veelgehoorde kritiek op temperschuimen is dat ze te warm slapen. Met gel doordrenkte materialen gebruiken een soort geleider om warmte weg te trekken van het lichaam van de slaper. Geheugenmaterialen die geleiders gebruiken, zoals koper, gelparels of grafiet, kunnen worden gebruikt om de slaper koel te houden.

Open cel

Dit type is meestal minder dicht dan materialen met gesloten cel geheugen. Het heeft een open constructie waardoor de lucht vrijer door het ontwerp kan stromen en er kunnen extra verkoelende gels worden toegevoegd.

Hoe het in bedden wordt gebruikt

Visco-elastische materialen zijn ontworpen om de rondingen van de slapers te contouren en pijnlijke gewrichten te ontlasten. Het is meestal een zachter materiaal dat voor behoorlijk wat demping zorgt. Sommige merken snijden het in de vorm van een eierkist om de luchtstroom en koeling te helpen.

Er worden tegenwoordig maar heel weinig bedden van volledig geheugenschuim verkocht. Geheugenmaterialen worden meestal gebruikt in de comfort- of oppervlaktelaag van een matras. In een memory matras zullen de bovenste 1 tot 3 lagen visco-schuim gebruiken, ofwel gewatteerd in de hoes of eronder gelaagd, terwijl de dikkere basis is geconstrueerd met een polyfoam met hoge dichtheid om de benodigde ondersteuning toe te voegen. Geheugenmaterialen kunnen ook een aanvullend materiaal zijn in een hybride om dempingscomfort voor de slaper te bieden.

Het materiaal kan op veel manieren worden gebruikt, maar het zal normaal gesproken niet aan de basis worden gevonden, tenzij het wordt gebruikt in een dubbelzijdige matras. Het is geen erg ondersteunend materiaal en daarom wordt het meestal gevolgd door een veel sterkere en dichtere basislaag, zoiets als polyfoam, spoelen of latex.

Voordelen van het kopen van een traagschuim matras

Unieke ondersteuningsmogelijkheden

Hoewel geheugenmaterialen bekend staan ​​als extra zacht, hoeven ze niet altijd zo te zijn. Schuim met een hogere dichtheid kan behoorlijk stevig zijn en een behoorlijke hoeveelheid ondersteuning bieden voor slapers. Ze kunnen niet alleen stevig zijn, maar tempermaterialen kunnen ook op andere manieren worden gebruikt om de algehele ondersteuning van een matras te vergroten.

Hoewel visco materialen niet noodzakelijk een ondersteunend materiaal zijn, kan het worden gebruikt als aanvulling op een sterkere en meer ondersteunende basislaag. Visco-elastisch schuim functioneert uitstekend als overgangsmateriaal. Het kan het lichaam van de slaper helpen om in de meer ondersteunende lagen eronder te komen, waardoor ze zich comfortabeler voelen als ze stabiliteit vinden in de basislaag.

Sommige tempermaterialen zijn doordrenkt met koper, een element dat niet alleen kan helpen bij het koelen, maar ook ondersteuning kan bieden. Wanneer koper in geheugenmaterialen wordt gebruikt, kan het onder druk samentrekken, waardoor de slaper bovenop de matras meer steun krijgt.

Geweldig voor pijnvermindering

De zachte en vormgevende aspecten van visco-elastische schuimen zijn ideaal om mensen te helpen die dagelijks last hebben van pijn in hun gewrichten en spieren. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom matrasfabrikanten het materiaal hebben gebruikt om duizenden bedden te maken die zijn ontworpen om mensen met pijn te helpen.

Traagschuim in combinatie met andere materialen kan zowel rugpijn als overmatige drukopbouw aanpakken. Dit wordt gedaan door verschillende dichtheden van schuim te gebruiken om te helpen bij de uitlijning van de wervelkolom. Dit kan er ook voor zorgen dat het gewicht van de slaper zo gelijkmatig mogelijk wordt verdeeld.

Mensen met andere soorten pijn kunnen ook baat hebben bij een geheugenmatras. Een goede nachtrust is essentieel voor de algehele gezondheid en het kopen van een comfortabele matras kan een lange weg gaan. Afhankelijk van wat uw probleem is, kan een getemperd matras uw pijn misschien niet wegnemen, maar het zou u moeten helpen om verlichting te vinden.

Uitzonderlijke drukontlasting

Midden in de nacht wakker worden door druk kan erger zijn dan een nachtmerrie. Je hebt het al gelezen, maar het is de moeite waard om nogmaals te vermelden dat visco-materialen de gave hebben om vervelende spanning en druk weg te vegen die slapers ’s nachts wakker houden. Het zachte schuim vormt zich naar gebieden zoals de heupen en schouders en zorgt ervoor dat ze niet wegzakken in de stevigere oppervlakken eronder.

Hoe dikker het schuim, hoe groter het potentieel voor drukontlasting. Maar als slapers een schuim kiezen dat te dik is voor hun behoeften, kan dit een omgekeerd effect hebben omdat ze de broodnodige ondersteuning voor hun rug verliezen, wat alle nieuwe drukpunten kan creëren. Dus vasthouden aan traagschuim lagen tussen 3 en 9 cm kan het beste werken voor mensen die ’s nachts extra druk opbouwen.

Potentiële nadelen

Gevoel van vastliggen

Dit is een veel voorkomende klop op traagschuim. Mensen hebben het gevoel dat ze te ver wegzakken in zacht schuim en omdat de reactie zo traag is, hebben ze moeite om zichzelf uit bed te duwen. Hoewel dit voor sommige matrassen waar kan zijn, is dit geen universeel probleem voor visco-elastische materialen.

Hoewel dat vastzittende gevoel een legitieme zorg kan zijn, hebben de meeste fabrikanten dit probleem omzeild door materiaalinnovaties en een combinatie van beddengoed.

Sommige memory matrassen zijn niet zo zacht als andere, dus er is niet zoveel verzakking om rekening mee te houden. Dit maakt het ronddraaien en afstellen vrij eenvoudig.

Veel traagschuim matrassen hebben ook latex, responsieve polyfoams of spoelen die gelaagd zijn onder de temperschuimen. Dus hoewel de bovenste laag traag reageert, kunnen slapers zich gemakkelijk uit het bed duwen dankzij de responsieve lagen eronder.

Oververhitting

Bijna iedereen is het erover eens dat wakker worden in een plas zweet niet alleen walgelijk kan zijn, maar ook absoluut ellendig. Hoewel oververhitting een probleem kan zijn voor sommige geheugenmatrassen, hebben de meeste merken manieren bedacht om dit probleem te voorkomen. Door de open cel constructie, verkoelende matrashoezen en innovatieve gels zou oververhitting op een memory matras al snel een niet-bestaand probleem kunnen zijn.

Initiële ontgassing

Veel schuimbedden zijn gemaakt met een mengsel van chemicaliën, waarvan sommige enkele dagen in het schuim kunnen blijven hangen. Dus wanneer je je matras uitpakt en een onaangename geur krijgt, kan het behoorlijk frustrerend zijn, vooral als je bedenkt dat het openen van een nieuw bed een opwindende ervaring zou moeten zijn.

Als dit gebeurt, probeer je dan niet al te veel zorgen te maken. Bij de meeste producten zou deze geur na een paar uur moeten verdwijnen. Als uw matras langer dan een paar dagen zo ruikt, moet u contact opnemen met het bedrijf waar u het bed heeft gekocht om te zien of er een aanbevolen methode is om van de ontgassing af te komen.

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Bedsuite.nl
Logo