Hoe vaak moet u uw matras omdraaien

Als u langdurige gewoonten heeft met betrekking tot het onderhoud van uw bedden, dan hoort daar ongetwijfeld het omdraaien van uw matras bij. Dat gebeurde natuurlijk altijd na een vriendelijke herinnering van je vrouw of moeder.

Heb je echter ooit stilgestaan bij de redenen waarom je dit doet? Er is ons verteld dat het een belangrijk aspect is van goed onderhoud en verbeterd onderhoud, maar is dat ook zo?

Is de technologie niet zo geavanceerd dat we kunnen vertrouwen op bedden die geen zwaar tillen nodig hebben om te onderhouden? Dat zoeken we uit.

Waarom roteren of spiegelen?

Sommige modellen moeten af ​​en toe worden gedraaid, omdat u daarmee de algehele slijtage van het bed egaliseert. Dit zal niet alleen de algehele bruikbaarheidsperiode verlengen, maar het zou u ook helpen uw wervelkolom in een vrij neutrale uitlijning te houden.

Dit is een cruciaal aspect van een goede en ontspannen nachtrust. Het speelt ook een belangrijke rol bij het voorkomen van wakker worden midden in de nacht.

Aan de andere kant vereist het omdraaien van de matras dat je hem op zijn andere kant draait. Er zijn bepaalde oudere bedden die dit vereisen. Binnenvering matrassen zonder dekmatrassen kunnen doorgaans worden omgedraaid om hun langdurige prestaties te verbeteren, aangezien ze na verloop van tijd verslijten.

Wat is beter: roteren of spiegelen?

Er is geen eenmalig antwoord op deze vraag. De waarheid is dat er verschillende soorten matrassen zijn die op verschillende manieren baat zouden hebben bij beide procedures. Als u bijvoorbeeld een model met pillow-top hebt, zou deze helemaal niet worden omgedraaid. In plaats daarvan kunt u de slijtage egaliseren door hem te draaien.

Hetzelfde kan gezegd worden van andere soorten. Om het in een notendop te zeggen: verschillende modellen zouden baat hebben bij verschillende procedures, afhankelijk van hun algehele materiaalsamenstelling en constructie. Dit is iets waar u rekening mee moet houden en de instructies worden meestal door de fabrikant gegeven. Houd er ook rekening mee dat de meeste nieuwe bedden helemaal niet mogen worden omgedraaid.

Hoe vaak moet ik het doen?

Nogmaals, je moet begrijpen dat er zoveel verschillende materialen en combinaties zijn die worden gebruikt bij de productie van een matras, dat het onmogelijk is om een eenmalig antwoord te geven op een dergelijke vraag.

In ieder geval raden de meeste merken aan om het bed eens in de drie maanden tot eenmaal per jaar te draaien of om te draaien. Het belangrijkste punt in deze oefeningen is gebaseerd op de algehele duurzaamheid en betrouwbaarheid van het bed – hoe minder betrouwbaar het is – hoe meer je het zou moeten omdraaien zodat je zijn integriteit kunt behouden.

Welk type matras moet worden geroteerd en omgedraaid?

Dit is een interessante vraag en een die goed moet worden aangepakt. U kunt matrassen omdraaien die dubbelzijdig zijn. Dit zijn modellen die aan beide kanten kunnen worden gebruikt. Er zijn ook bedden die bedoeld zijn om aan de ene kant te worden gebruikt tijdens de koudere maanden en aan de andere kant tijdens de warmere periodes.

Aan de andere kant zou je normaal gesproken modellen roteren die niet kunnen worden omgedraaid. Dit zijn, zoals we hierboven vermeldden, modellen die binnenvering combineren met een bovenlaag van welke soort dan ook. Het is duidelijk dat je ze niet kunt omdraaien, dus roteren is de enige optie.

Hoe draai ik mijn matras om?

Er zijn specifieke instructies die aan elke matras zijn vastgemaakt en die kunnen worden omgedraaid. Toch is het proces vrij eenvoudig. Je pakt het op en zet het terug op het frame met de andere kant naar boven.

Als je je niet zelfverzekerd genoeg voelt, moet je natuurlijk altijd om hulp roepen. Dit is iets heel belangrijks. Zorg er in ieder geval voor dat u dit voorzichtig en langzaam doet om scheuren en scheuren op het bed te voorkomen, aangezien dit behoorlijk contraproductief zou zijn.

Met dit alles gezegd zijnde, is het omdraaien en spiegelen van een matras een noodzaak waar de meesten van ons doorheen moeten. Voordat je dit doet, moet je er echter voor zorgen dat je bed het nodig heeft alsof het dat niet doet – al dat zweet en al die moeite zou tevergeefs zijn geweest. Het is ook altijd aan te raden om een vriend of vriendin te vragen om je een handje te helpen, omdat het je anders pijn kan doen.

 

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Bedsuite.nl
Logo