Hoeveel kost een goede, nieuwe matras?

Het online verkopen van matrassen heeft op veel manieren een revolutie teweeggebracht in de slaapindustrie. Meer mensen kunnen toegang krijgen tot een verscheidenheid aan producten en meer bedrijven kunnen ze aanbieden.

De bedden markt is de afgelopen jaren enorm gegroeid… en dat geldt ook voor uw mogelijkheden. We weten dat het moeilijk kan zijn om door de wereld van online matras winkelen te navigeren en naast kwaliteit en functie, weten we dat de kosten van een dergelijke aankoop een grote zorg kunnen zijn voor alle soorten kopers.

Deze gids zal u helpen de kosten van een matras te ontdekken en welke factoren daarbij betrokken kunnen zijn, samen met enkele handige tips over hoe u een paar euro’s kunt besparen!

Gemiddelde matrasprijs

Op de specifieke redenen voor prijsschommelingen gaan we hieronder nader in. Maar voor nu kunnen we zien dat er een breed scala aan matraskosten is, vooral voor verschillende soorten constructies. Meestal kosten latex- en luchtbedden het meest, met schuim en hybriden in het midden en binnenvering gemiddeld het goedkoopst.

Hoewel de high- en low-ends behoorlijk kunnen fluctueren, blijven de gemiddelde prijzen relatief dicht bij elkaar. Er kan een verschil zijn van € 500 tot € 1.000 maar de meeste lijken rond het bereik van € 1.000 te liggen. Dit zou de meeste kopers in staat moeten stellen om de constructie te kiezen die aan hun eigen individuele behoeften voldoet zonder zich al te veel zorgen te maken over de prijs.

Schuimmatras

De prijs van een volledig schuimmatras is waarschijnlijk afhankelijk van zowel de dichtheid als de constructie van de materialen. Hoe meer deze factoren toenemen, hoe hoger de kosten waarschijnlijk zullen zijn.

Schuim met een hogere dichtheid gaat waarschijnlijk langer mee, omdat het vaak zijn vorm gemakkelijker terugkrijgt, waardoor afdrukken op de lange termijn worden verminderd. Dit kan echter de kosten verhogen en sommige shoppers vinden bedden met een hogere dichtheid misschien te stevig voor sommige shoppers om comfortabel te vinden. Schuim met een lagere dichtheid hoeft mogelijk minder te kosten en moet vaker worden vervangen. Het is mogelijk om een ​​product te vinden tegen een middenklasse prijs dat materialen van zowel hogere als lagere dichtheid combineert voor een mix van comfort en duurzaamheid.

Extra functies die de bruikbaarheid van het product verbeteren, zoals versterkte randen of koeleigenschappen zoals koper of temperatuur regulerende gels en faseveranderende technologie of beluchte materialen, zullen waarschijnlijk de kosten van het bed verhogen. De wisselwerking is dat consumenten een comfortabelere en gemakkelijkere slaapervaring wordt beloofd. Sommige bedrijven ontwerpen hun eigen schuimen of bieden gezoneerde materialen met verschillende compressieniveaus.

Aanbevolen modellen

Matras Maxi Foam inclusief hoofdkussen(s)

Traagschuimmatras Bamboo Cool deluxe

Matras Team NL

Pocketvering matras

Net als een matras gemaakt van schuim, bepaalt de manier waarop een binnenvering wordt gebouwd grotendeels hoeveel bedrijven hun klanten daarvoor in rekening brengen. Spoel tellingen, meters, comfortmaterialen en additieven zijn allemaal factoren om kennis mee te maken bij het kiezen van een binnenveringsmodel.

Deze items werken anders dan volledig schuimproducten, waar materialen met een hogere dichtheid meer kosten, binnenveringen met een hogere maat zijn doorgaans minder duur. Veren met hoge kalibers zijn meestal dunner dan veren met lage kalibers. Hierdoor kunnen de bedden sneller kapot gaan, waardoor de kosten omlaag gaan.

Het aantal spoelen in een matras kan ook van invloed zijn op de prijs, hoe meer spoelen aanwezig zijn, hoe meer metaal wordt gebruikt om ze te maken. Veel shoppers geven de voorkeur aan een bed met meer veren erin, wat de kosten kan rechtvaardigen.

Klanten moeten ook rekening houden met andere constructiefactoren, zoals of het bed meer dan één veersysteem heeft of dat de spoelen in stof zijn gewikkeld. Als er een comfortlaag in de binnenvering zit, hebben de dikte, de gebruikte materialen en de gebruikte koeltechnologieën allemaal invloed op de kosten.

Aanbevolen modellen

Pocketveermatras Easy Pocket

Matras Maxi Pocket inclusief hoofdkussen(s)

Pocketveermatras Silver Pocket Deluxe Foam

Hybride

Hybride bedden zijn de afgelopen jaren getuige geweest van veel innovatie, terwijl andere producten evolueren, dat geldt ook voor hybriden. Bedrijven zijn begonnen te experimenteren met verschillende soorten bouwstijlen en materiaalsoorten, wat vervolgens kan leiden tot verschillende prijsklassen. De kosten van een hybride worden ook bepaald op basis van veel van dezelfde factoren die betrokken zijn bij de prijsstelling van een binnenvering of een volledig schuimbed, aangezien deze producten zowel veren als comfortmaterialen zoals latex, schuim of beide combineren.

Sommige hybride producten hebben hogere spoelen of een constructie met dubbele spoel. De dikte van de comfortmaterialen en de constructie van deze lagen kunnen van invloed zijn op het geld dat wordt uitgegeven om het bed te bouwen. Veel van deze items bevatten ook koeltechnologieën, pocketveren of verbeterde randen.

Controleer of het item dubbelzijdig is, deze modellen zijn vaak dikker en bevatten meer materialen. Gecertificeerde biologische modellen en gezoneerde ontwerpen zullen ook een rol spelen bij het bepalen van de kosten van het artikel, dus zorg ervoor dat u ook naar deze problemen kijkt.

Latex matrassen

Er zijn twee hoofdsoorten latex en elke verschillende soort zal u waarschijnlijk een andere hoeveelheid opleveren.

Veel slapers beschouwen Dunlop latex als steviger en duurzamer, dit materiaal komt vaak voor in funderingslagen. Talalay wordt meestal als zachter beschouwd en wordt beschouwd als een goede keuze voor het toevoegen van drukverlichting. Over het algemeen zijn Talalay-bedden duurder, hoewel er veel modellen zijn die beide typen combineren.

Shoppers moeten ook controleren of hun latexmatras natuurlijk of biologisch is – deze twee kenmerken zijn niet hetzelfde. Een natuurlatexproduct betekent dat het artikel is gemaakt met natuurlijke en niet met synthetische latex; sommige shoppers kunnen allergisch zijn voor natuurlijke latex, maar anderen zijn blij met een product dat niet chemisch is ontwikkeld. Natuurlijke latexbedden kunnen biologisch of niet-biologisch zijn, natuurlijk kost een biologisch product meestal meer.

Latex kan ook veel van dezelfde eigenschappen hebben als schuim, zoals gelinfusie of beluchting die luchtcirculatie mogelijk maakt. Sommige van deze modellen hebben mogelijk ook verbeterde randondersteuning of zonering.

Aanbevolen modellen

Latex matras Gold Latex Deluxe

Latexmatras Iconic Star 4

Latexmatras Iconic Legend 7

Luchtbedden

Luchtbedden zijn een interessante hoek van de markt met veel verschillende factoren die hun prijs bepalen. De materialen die bij de constructie worden gebruikt, samen met de matrashoogte en technologische vooruitgang, zijn de belangrijkste overwegingen bij het bepalen van de kosten van een luchtbed.

Mensen hoeven niet langer een luchtbed met de hand op te pompen of handmatig een elektrische pomp te vertellen wanneer ze moeten starten en stoppen. Veel van deze producten worden nu geleverd met afstandsbedieningen, of zelfs slimme bedieningselementen, die extra gemak bieden tegen een extra vergoeding.

Sommige van deze items kunnen ook microspiralen, latex of traagschuim bevatten. Degenen die dat wel doen, zullen aan veel van dezelfde prijsnormen worden gehouden als die materialen.

Shoppers willen misschien weten hoeveel luchtbellen er in hun luchtbed worden gebruikt. Traditioneel hadden luchtbedden slechts één of twee luchtzakken, maar er kunnen er niet maximaal zes zijn. Ten slotte, hoe hoger het luchtbed, hoe duurder het waarschijnlijk zal zijn, omdat er meer materialen nodig zijn om een dikker bed te creëren.

Prijs/waarde-analyse

Over het algemeen geldt: hoe goedkoper een matras is, hoe minder duurzaam het waarschijnlijk zal zijn, en omgekeerd. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen op deze regel, maar veel budgetvriendelijke modellen verlagen hun kosten door eenvoudiger of minder materialen te gebruiken. Duurder betekent echter niet altijd beter, sommige bedden kunnen functies hebben die u gewoon niet nodig heeft of die zelfs uw eigen persoonlijke slaapervaring kunnen belemmeren.

Er is zeker niets mis met het kopen van een budgetvriendelijk of duur product, vooral als het je aanspreekt. Voor het grootste deel moeten artikelen uit het middensegment echter de meeste “waar voor uw geld” bieden, vooral als ze worden aangeboden met een levenslange garantie of comfortgarantie.

Add-on en verborgen kosten

Het kopen van een matras houdt daar niet altijd op. Er kunnen veel andere verborgen factoren zijn die uw portemonnee uiteindelijk belasten. Verzend- en administratiekosten, opstartkosten en andere overwegingen kunnen van invloed zijn op uw bedrijfsresultaten.

Verzending

Vaak zijn leveranciers bereid om hun producten gratis te verzenden. Er zijn echter omstandigheden waarin dit niet mogelijk is. Sommige bedrijven brengen extra kosten in rekening voor verzending.

Het kan ook nuttig zijn om te controleren of verschillende maten moeilijker of duurder te verzenden zijn.

Verwijdering van het oude bed

Wat doe je met je oude bed als je een nieuw bed hebt? Sommige bedrijven bieden een handige service die uw ongewenste matras voor u afvoert, en ze kunnen zelfs een manier vinden om het bed te recyclen of te schenken in het proces – het is niet nodig om zelf een hele matras in stukken te snijden!

Soms is het verwijderen van het ongewenste product inbegrepen in de service. Andere keren verwachten bedrijven dat u extra betaalt om uw oude bed te laten verwijderen.

Platforms, frames en funderingen

Misschien heb je al een frame of fundering, maar dat betekent niet altijd dat het ook werkt voor de matras die je kiest. Veel bedrijven hebben specifieke aanbevelingen voor hun bedden met betrekking tot de juiste manieren om ze op te zetten. Zoek uit of je een nieuwe of gepatenteerde basis moet kopen, of de opstelling die je al hebt zal werken, of dat het merk een inbegrepen frame aanbiedt bij aankoop bij het kiezen van een matras.

Retouren

De overgrote meerderheid van slaapkamer bedrijven biedt proefperiodes aan, zodat consumenten een idee kunnen krijgen van hoe hun nieuwe matras voor hen zal werken. Omdat je niet naar een winkel kunt gaan en echt op het product kunt gaan liggen, geven ze je voldoende tijd om het thuis uit te proberen. Als u een ongewenst bed binnen de proefperiode retourneert, zijn de verzendkosten meestal gratis, maar sommige bedrijven kunnen een klein bedrag inhouden terwijl ze de rest van uw aankoop terugbetalen.

Garantie

Over het algemeen zorgt de garantie die bij uw aankoop wordt geleverd ervoor dat u een defecte matras snel en gemakkelijk binnen een bepaalde tijd kunt vervangen. De meeste van deze regelingen gaan ten minste 10 jaar mee, terwijl sommige met 20 of 30 jaar worden verlengd en in sommige gevallen krijgt u zelfs levenslange garantie.

Sommige bedrijven bieden naast hun garanties ook comfortgaranties om ervoor te zorgen dat klanten goed kunnen slapen zolang ze hun matras bezitten. Deze aanbiedingen stellen mensen meestal in staat om hun comfortlagen, of in sommige gevallen de hele matras, om de zoveel jaar in te ruilen om ervoor te zorgen dat de materialen na verloop van tijd niet te veel samendrukken.

Elk bedrijf hanteert een ander beleid om te bepalen of uitwisselingen onder garantie gratis zijn of niet. Soms is dit afhankelijk van de grootte van de matras of de tijd die is verstreken voordat een claim wordt ingediend.

Hoe kan ik een matras krijgen dat minder kost?

Houd er rekening mee dat, hoe minder een matras kost, soms sneller moet worden vervangen. Maar dat betekent niet dat je geen geweldige deal kunt vinden voor een geweldig product. U kunt op zoek gaan naar kortingen waarmee u een paar euro kunt besparen wanneer u online een nieuw bed koopt. Online winkelen op zichzelf kan een geweldige manier zijn om de kosten van een nieuwe matras te verlagen, omdat dit proces de kosten van fysieke winkels bespaart.

Wat is het prijsverschil tussen de maten?

De kosten van een matras van elke maat zijn afhankelijk van het merk, de constructiematerialen en de functies van het product. Een Twin-matras kan bijvoorbeeld variëren van € 200 tot € 3.000, afhankelijk van al deze factoren. Er zijn echter een paar industriestandaarden waaruit we kunnen putten.

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Bedsuite.nl
Logo