Hoofdkussen Nekklachten, de 7 beste die u kunt kopen

Bent u op zoek naar het beste nekkussen?

Een neksteunkussen kan je snel helpen om spanning en nekpijn onder controle te krijgen. Maar hiervoor moet het wel het juiste kussen zijn en hoe je het vindt, dat wil ik je in dit artikel uitleggen. Om nekpijn en nekspanning te voorkomen of weg te nemen, speelt het kussen een niet te onderschatten rol. Bij gewone kussens herstellen de spieren in de halswervels niet, een goed nekkussen kan daarbij helpen. Wij hebben verschillende producten onder de loep genomen en in dit artikel vertel ik je welke de beste kussens zijn voor nekspanning en pijn.

We brengen ongeveer een derde van ons leven in slaap door. Het is belangrijk dat het echt ontspannend is, want ‘s nachts moet je je batterijen opladen. Gewone kussens hebben echter voor veel mensen het tegenovergestelde effect: nekpijn en spanning treden op tijdens de slaap, die vaak gedurende de dag aanhouden. Een nekkussen gaat dit tegen en zorgt voor een rustgevende nacht.

In deze post geef ik je de beste tips voor het kopen van een slaapmiddel voor nekpijn en geef ik je specifieke productaanbevelingen voor elk budget.

U vindt antwoorden op vragen als:

  • Welke soorten nekpijnkussens zijn er?
  • Hoe verschilden de modellen?
  • Wat kosten nekpijnkussens?
  • Waar moet ik op letten bij het kopen?

Wanneer helpt zo’n kussen?

Zoals de naam al doet vermoeden, worden nekpijn kussens gebruikt wanneer mensen last hebben van nekpijn.
Omdat je tussen de zes en acht uur per nacht een kussen gebruikt, kan het verkeerde kussen nekpijn veroorzaken.

Als u om andere redenen chronische nekpijn heeft, kan een speciaal nekpijnkussen u helpen beter te slapen en uitgeruster wakker te worden.

Er zijn kussens voor nekpijn in veel prijsklassen, van goedkoop tot heel duur. Toch is het kopen van een nekpijnkussen meestal de goedkoopste manier om snel en efficiënt van slaapproblemen af ​​te komen.

Nekpijn is een van de meest voorkomende pijnen van onze tijd. Met het ouder worden komen deze spanningen of de gevolgen van verkeerde bewegingen steeds vaker voor.

Wat veroorzaakt nekpijn?

Nekpijn kan heel verschillende triggers hebben. Ik heb de meest voorkomende voor je op een rijtje gezet:

  • Slechte houding gedurende de dag
  • Een negatief slaapklimaat (matras, kussen)
  • Omgevingsinvloeden (kou, tocht …)
  • Chronische ziektes
    Dus voordat je producten gaat kopen, is het belangrijk om te onderzoeken waar je nekpijn vandaan komt.

Als u bijvoorbeeld vele uren per dag in de verkeerde houding achter de computer zit, is het onwaarschijnlijk dat een kussen u zal helpen nek- en schouderpijn na het slapen te verlichten.

Tip: Zie een kussen voor nekpijn altijd als een van de vele mogelijke remedies voor uw problemen.

Hoe helpt een speciaal kussen tegen nekpijn?

Zoals u weet, is de slaapfase belangrijk voor ons lichaam om te regenereren, te ontspannen en op te laden.

Een kussen voor nekpijn zorgt ervoor dat je hoofd en nek optimaal ondersteund worden terwijl je slaapt. Uw lichaam moet zo worden gepositioneerd dat de wervelkolom de natuurlijke S-vorm aanneemt. Deze houding zorgt ervoor dat alle spieren zich optimaal kunnen ontspannen.

Aan de andere kant, als je het verkeerde kussen gebruikt en je hoofd te hoog of te laag is, kan dit spanning en nekpijn veroorzaken.

Belangrijk: Een kussen werkt altijd in combinatie met de matras die je gebruikt. Lichaamsdelen zoals schouders of bekken moeten met de juiste matras optimaal worden ondersteund, evenals hoofd en nek met een kussen.

Aanbevolen hoofdkussen bij nekklachten

Hoofdkussen Nekklachten – Traagschuim Hoofdkussen – Orthopedisch & Ergonomisch Hoofdkussen – Slaapkussen – Incl. E-BOOK

★★★★★
59,00
as of augustus 16, 2021 2:07 pm

Features

Product breedte30 cm
Product lengte60 cm
Materiaal tijkPolyester
Materiaal vullingTraagschuim
Type slaperBuik-slaper | Rug-slaper | Zij-slaper
KleurWit
WasbaarJa
Geschikt voor drogerNee
Vulgewicht1000 gram
Anti-allergieJa
ErgonomischJa
Fabrieksgarantie termijn2 jaar
Service typeCarry-in
Aantal stuks in verpakking1
Wat zit er in de doosHoofdkussen
DoelgroepVolwassenen
Gewicht929 g
NavulbaarNee
Product gewicht1000 g
Product hoogte11 cm
Speciaal voor kinderenNee
Stevigheid kussenMedium
Type ergonomisch kussenNeksteun
Type kussenHoofdkussen
Uitzonderingen fabrieksgarantieGarantie op vulling
Verpakking breedte415 mm
Verpakking hoogte138 mm
Verpakking lengte641 mm
Wasbare tijk of vullingAlleen tijk wasbaar
Wasvoorschrift30°C

Stevigheid: Medium | Buik-slaper | Rug-slaper | Zij-slaper | 30 x 60 cm

Slaapcity® Dons hoofdkussen - Hoofdkussen Nekklachten - Kussens slaapkamer - Hoofdkussen zijslaper

★★★★★
45,00
as of augustus 16, 2021 2:07 pm

Features

Product breedte70 cm
Product lengte50 cm
Materiaal tijkSynthetisch
Materiaal vullingDons
Type slaperZij-slaper | Rug-slaper | Buik-slaper
Kleurwit
WasbaarJa
Geschikt voor drogerNee
Vulgewicht1200 gram
Anti-allergieJa
ErgonomischJa
Fabrieksgarantie termijn5 jaar
Service typePick-up en return
Aantal stuks in verpakking1
Wat zit er in de doosDons hoofdkussen
DoelgroepVolwassenen
Gewicht1812 g
NavulbaarNee
Product gewicht1200 g
Product hoogte10 cm
Speciaal voor kinderenNee
Stevigheid kussenMedium/Stevig
Type ergonomisch kussenNeksteun
Type kussenHoofdkussen
Uitzonderingen fabrieksgarantieGeen
Verpakking breedte485 mm
Verpakking hoogte160 mm
Verpakking lengte681 mm
Wasbare tijk of vullingAlleen tijk wasbaar
Wasvoorschrift30°C

Stevigheid: Medium/Stevig | Zij-slaper | Rug-slaper | Buik-slaper | 70 x 50 cm

SWISS-BED ® - Hoofdkussen Tegen Nek- en rugklachten – Hoofdkussen Memory foam – 60 x 40x 12 cm – Traagschruim – Bamboo - Nekklachten - Orthopedisch – Ergonomisch – Koudschuim – Blue zero Technology - Voor Hoofd, Nek en Schouders

★★★★★
49,95
as of augustus 16, 2021 2:07 pm

Features

Product breedte60 cm
Product lengte40 cm
Materiaal tijkMicrovezel
Materiaal vullingTraagschuim | Foam
Type slaperZij-slaper | Buik-slaper
KleurWit
WasbaarJa
Geschikt voor drogerJa
Anti-allergieJa
ErgonomischJa
Fabrieksgarantie termijn5 jaar
Aantal stuks in verpakking1
DoelgroepVolwassenen
Gewicht1660 g
Product hoogte12 cm
Speciaal voor kinderenNee
Stevigheid kussenZacht/Medium
Type kussenHoofdkussen
Verpakking breedte492 mm
Verpakking hoogte132 mm
Verpakking lengte657 mm
Wasvoorschrift30°C

Stevigheid: Zacht/Medium | Zij-slaper | Buik-slaper | 60 x 40 cm

Pepa Hoofdkussen | Classic | 50x60 cm | Traagschuim | Hotelkwaliteit | Kussens slaapkamer | Nekklachten

★★★★★
39,99
as of augustus 16, 2021 2:07 pm

Features

Product breedte50 cm
Product lengte60 cm
Materiaal tijkKatoen
Materiaal vullingTraagschuim
Type slaperBuik-slaper | Rug-slaper | Zij-slaper
KleurWit
Geschikt voor drogerNee
Vulgewicht800 gram
Anti-allergieJa
ErgonomischNee
Fabrieksgarantie termijn1 jaar
Service typePick-up en return
Aantal stuks in verpakking1
Wat zit er in de doosHoofdkussen
DoelgroepVolwassenen
Gewicht800 g
NavulbaarNee
Product gewicht800 g
Product hoogte14 cm
Speciaal voor kinderenNee
Stevigheid kussenMedium
Type ergonomisch kussenNeksteun , Schouderuitsparing
Type kussenHoofdkussen
Uitzonderingen fabrieksgarantie-
Verpakking breedte60 cm
Verpakking hoogte13 cm
Verpakking lengte60 cm
Wasbare tijk of vullingAlleen tijk wasbaar
WasvoorschriftHandwas

Stevigheid: Medium | Buik-slaper | Rug-slaper | Zij-slaper | 50 x 60 cm

Douzle® Traagschuim Hoofdkussen voor Nekklachten – Orthopedisch & Ergonomisch – 65x35 cm - Voor Hoofd, Nek en Schouders – Voor Alle Slapers

★★★★★
84,95
as of augustus 16, 2021 2:07 pm

Features

Product breedte35 cm
Product lengte65 cm
Materiaal tijkTencel
Materiaal vullingFoam | Traagschuim | Schuim
Type slaperBuik-slaper | Rug-slaper | Zij-slaper
KleurWit
Geschikt voor drogerNee
Vulgewicht1,42 gram
Anti-allergieJa
ErgonomischJa
Fabrieksgarantie termijn5 jaar
Service typeCarry-in
Aantal stuks in verpakking1
Wat zit er in de doos1x Douzle Ergonomisch Orthopedisch Hoofdkussen Traagschuim
DoelgroepVolwassenen
Gewicht1341 g
NavulbaarNee
Product gewicht1.42 kg
Product hoogte13 cm
Speciaal voor kinderenNee
Stevigheid kussenMedium
Type ergonomisch kussenNeksteun , Schouderuitsparing
Type kussenHoofdkussen
Uitzonderingen fabrieksgarantieTraagschuim 5 jaar
Verpakking breedte356 mm
Verpakking hoogte148 mm
Verpakking lengte650 mm
Wasbare tijk of vullingAlleen tijk wasbaar
Wasvoorschrift30°C

Stevigheid: Medium | Buik-slaper | Rug-slaper | Zij-slaper | 35 x 65 cm

Slaapcity® Hoofdkussen Nekklachten - Orthopedisch - 40 x 60 cm - Traagschuim - Voor Hoofd, Nek en Schouders

★★★★★
39,95
as of augustus 16, 2021 2:07 pm

Features

Product breedte59 cm
Product lengte38 cm
Materiaal tijkSynthetisch
Materiaal vullingFoam | Traagschuim
Type slaperRug-slaper | Zij-slaper | Buik-slaper
Kleurwit
WasbaarJa
Geschikt voor drogerNee
Vulgewicht0 gram
Anti-allergieJa
ErgonomischJa
Fabrieksgarantie termijn5 jaar
Service typePick-up en return
Aantal stuks in verpakking1
Wat zit er in de doosHoofdkussen
DoelgroepVolwassenen
Gewicht1725 g
NavulbaarNee
Product gewicht1.5 kg
Product hoogte12 cm
Speciaal voor kinderenNee
Stevigheid kussenMedium
Type ergonomisch kussenNeksteun
Type kussenHoofdkussen
Uitzonderingen fabrieksgarantiegeen
Verpakking breedte40.70 cm
Verpakking hoogte128 mm
Verpakking lengte615 mm
Wasbare tijk of vullingAlleen tijk wasbaar
Wasvoorschrift30°C

Stevigheid: Medium | Rug-slaper | Zij-slaper | Buik-slaper | 59 x 38 cm

COMFYCENTRE® Traagschuim Hoofdkussen voor Nekklachten - Orthopedisch & Ergonomisch - Memory Foam Slaapkussen - Wit - 60x40cm

★★★★★
64,99
as of augustus 16, 2021 2:07 pm

Features

Product breedte60 cm
Product lengte40 cm
Materiaal tijkPolyester
Materiaal vullingTraagschuim
Type slaperBuik-slaper | Rug-slaper | Zij-slaper
KleurWit | Grijs
WasbaarJa
Geschikt voor drogerNee
Vulgewicht1100 gram
Anti-allergieJa
ErgonomischJa
Fabrieksgarantie termijn5 jaar
Service typeCarry-in
Aantal stuks in verpakking1
Wat zit er in de doos1x COMFYCENTRE Ergonomisch hoofdkussen inclusief tas
DoelgroepVolwassenen
Gewicht713 g
NavulbaarNee
Product gewicht1200 g
Product hoogte11 cm
Speciaal voor kinderenNee
Stevigheid kussenMedium
Type ergonomisch kussenNeksteun
Type kussenHoofdkussen
Uitzonderingen fabrieksgarantie5 jaar
Verpakking breedte349 mm
Verpakking hoogte112 mm
Verpakking lengte544 mm
Wasbare tijk of vullingAlleen tijk wasbaar
Wasvoorschrift30°C , 50°C , 40°C , Handwas , Niet trommeldrogen

Stevigheid: Medium | Buik-slaper | Rug-slaper | Zij-slaper | 60 x 40 cm

Traagschuim Hoofdkussen Nekklachten – Orthopedisch Ergonomisch Hoofdkussen Slaapkamer – Slaapkussen Zijslaper – Incl. E-BOOK

★★★★★
49,00
as of augustus 16, 2021 2:07 pm

Features

Product breedte34 cm
Product lengte60 cm
Materiaal tijkPolyester
Materiaal vullingTraagschuim | Foam | Schuim
Type slaperBuik-slaper | Rug-slaper | Zij-slaper
KleurWit
WasbaarJa
Geschikt voor drogerNee
Vulgewicht900 gram
Anti-allergieJa
ErgonomischJa
Fabrieksgarantie termijn2 jaar
Service typeCarry-in
Aantal stuks in verpakking1
Wat zit er in de doosHoofdkussen
DoelgroepVolwassenen
Gewicht1391 g
NavulbaarNee
Product gewicht900 g
Product hoogte11 cm
Speciaal voor kinderenNee
Stevigheid kussenMedium/Zacht
Type ergonomisch kussenNeksteun
Type kussenHoofdkussen
Uitzonderingen fabrieksgarantieGarantie op vulling
Verpakking breedte344 mm
Verpakking hoogte120 mm
Verpakking lengte607 mm
Wasbare tijk of vullingAlleen tijk wasbaar
Wasvoorschrift30°C

Stevigheid: Medium/Zacht | Buik-slaper | Rug-slaper | Zij-slaper | 34 x 60 cm

Litollo® Dons hoofdkussen - Kussens slaapkamer - Voor hoofd, nek en schouders - Tegen nekklachten - Donskussen

★★★★★
49,95
as of augustus 16, 2021 2:07 pm

Features

Product breedte50 cm
Product lengte70 cm
Materiaal tijkSynthetisch
Materiaal vullingDons
Type slaperBuik-slaper | Rug-slaper | Zij-slaper
KleurWit
WasbaarJa
Geschikt voor drogerNee
Vulgewicht1500 gram
Anti-allergieJa
ErgonomischJa
Fabrieksgarantie termijn1 jaar
Service typeCarry-in
Aantal stuks in verpakking1
Wat zit er in de doos3-laags dons hoofdkussen
DoelgroepVolwassenen
Gewicht2341 g
NavulbaarNee
Product gewicht1800 g
Product hoogte20 cm
Speciaal voor kinderenNee
Stevigheid kussenMedium/Stevig
Type ergonomisch kussenNeksteun
Type kussenHoofdkussen
Uitzonderingen fabrieksgarantie.
Verpakking breedte499 mm
Verpakking hoogte177 mm
Verpakking lengte710 mm
Wasbare tijk of vullingTijk en vulling wasbaar
Wasvoorschrift30°C

Stevigheid: Medium/Stevig | Buik-slaper | Rug-slaper | Zij-slaper | 50 x 70 cm

Waar moet je op letten bij het kopen?

In principe zijn er twee zeer belangrijke aankoopcriteria voor een kussen tegen nekpijn:

  • Jouw favoriete slaaphouding
  • Materiaal en hoes van het kussen
    Op beide criteria ga ik hieronder nader in.

Slaaphouding als aankoopcriterium

De positie waarin je slaapt is cruciaal bij het kiezen van het juiste nekpijnkussen. Mensen die op hun buik slapen hebben andere kussens nodig dan mensen die liever op hun zij of op hun rug slapen.

Je slaaphouding bepaalt hoe hoog je hoofd moet zijn en hoe je je nek moet ondersteunen.

Hier heb ik de belangrijkste regels overzichtelijk voor je samengevat:

  • Rug slapers moeten ervoor zorgen dat hun kussen vrij vlak is en een natuurlijke kromming heeft die de S-vorm van de wervelkolom ondersteunt.
  • Een zijslaper kussen tegen nekpijn moet de holte tussen nek en hoofd afsluiten, zodat de wervelkolom zo recht mogelijk is. De juiste hoogte van het kussen is belangrijk!
  • Buikslapers hebben ook een vrij plat kussen nodig. Indien mogelijk moet u voorkomen dat u op uw buik gaat liggen als u al nekpijn heeft.
  • Naast de slaaphouding heeft een geschikt kussen ook een positief effect op je ademhaling terwijl je slaapt.

Aankoopcriterium materiaal en referentie

Let bij het kopen van een nekpijnkussen op hoogwaardig materiaal en een wasbare hoes.

In de afgelopen jaren heeft visco-elastisch schuim bewezen een bijzonder stabiel en ondersteunend materiaal te zijn. Bovendien keert dit schuim na gebruik automatisch terug naar zijn oorspronkelijke vorm.

Gebruik je nog een oud donzen kussen en heb je last van nekpijn, dan moet je zeker overstappen op een modern kussen. Donzen kussens zijn veel te zacht en bieden geen bijzondere ondersteuning voor hoofd en nek.

Zorg er bij het kopen altijd voor dat uw kussen tegen nekpijn een wasbare hoes heeft. Alleen zo weet u zeker dat u uw kussen op de lange termijn kunt gebruiken.

Wat kosten aanbevolen kussens?

Er zijn nekpijnkussens voor prijzen tussen de 15 en 20 euro, maar ook voor ruim boven de 100 euro.

Er wordt geenszins gezegd dat het duurste kussen ook het beste is voor nekpijn.
Omdat iedereen anders slaapt, is het belangrijk dat je een kussen vindt dat goed bij je past.
Houd daarom altijd je slaaphouding in de gaten.

Zelfs in de lage prijsklassen is er een verbluffend goede kwaliteit. Veel hoogwaardige kussens voor nekpijn zijn al in de winkel verkrijgbaar voor 30 tot 50 euro.

Tip: Het beste nekpijnkussen is het kussen dat uw problemen het beste verlicht.

Voordelen van neksteunkussens

Het grootste voordeel is duidelijk de anatomisch correcte houding van de wervelkolom. Deze kussens, die vaak van traagschuim zijn gemaakt, zijn vooral handig voor zijslapers die de neiging hebben om ‘s nachts hun hoofd te buigen en daardoor de nek sterk overbelasten. Maar een orthopedisch kussen helpt ook rugslapers om de wervelkolom te ontlasten. Het resultaat is dat de nekspieren kunnen ontspannen.

Wat nog belangrijker is, gezondheidsproblemen zoals nekpijn, hoofdpijn, duizeligheid of algemene ochtendmalaise zullen aanzienlijk minder zijn en u zult zich gezond en fit voelen. Dit maakt nekkussens een geweldig alternatief voor conventionele kussens.

Ik moet eerlijk bekennen, toen ik mijn eerste nekkussen kreeg, dacht ik ook: hoe kan zo’n kussen zoveel invloed op mij hebben? Vandaag kan ik niet meer begrijpen waarom ik zo lang heb gewacht en mezelf heb gemarteld.

Nekkussens kunnen helpen bij verschillende aandoeningen. De nadruk ligt echter op het kunnen, want een nekkussen is slechts een hulpmiddel en geen therapie.

Pijn in hoofd, nek, rug, duizeligheid en vermoeidheid veroorzaakt door een slechte houding en stress kunnen worden verlicht met een nekkussen.

Nekkussens helpen zelfs patiënten met hernia’s om ‘s nachts door te slapen. Als uw symptomen nog steeds niet beter worden, doe mij en uzelf dan een plezier en bespreek de symptomen met uw arts.

 

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Bedsuite.nl
Logo