Matras stevigheid gids

Er zijn nogal wat verschillende dingen waar u rekening mee wilt houden wanneer u besluit een matras te kopen. Aangezien dit een van de belangrijkste aankopen voor je slaapkamer is, is het heel belangrijk om ervoor te zorgen dat alles goed wordt afgehandeld.

De stevigheid van een matras is een van de belangrijkste kenmerken waarmee u rekening moet houden voordat u een aankoop doet. Het vinden van het juiste niveau is van cruciaal belang voor een goede nachtrust. Als u een eenheid kiest die te zacht of te stevig is, slaapt u waarschijnlijk niet goed en kunt u zelfs last krijgen van uw rug.

Gelukkig zijn er nogal wat uitstekende matrassenbedrijven die verschillende hardheden bieden. De uitdaging is om het te bepalen; je moet je van veel verschillende dingen bewust zijn, vooral als je niet de mogelijkheid hebt om het te proberen.

Wat is matrasvastheid?

Het is duidelijk dat het eerste waar u rekening mee wilt houden de essentie van het kenmerk is. Geloof het of niet, er zijn veel misvattingen onder potentiële matraskopers. Ze hebben de neiging om te geloven dat de hardheidsclassificaties en ondersteuning van matrassen dezelfde dingen zijn.

Hoewel de eerste rechtstreeks correleert met de laatste en ze wederzijds afhankelijk zijn, is er een verschil. De stevigheid van het bed is de hardheid, heel simpel gezegd. Is het zacht of is het hard? Dat is het soort vraag dat je jezelf moet stellen. Het is subjectief en verschillende slapers zullen een ander gevoel hebben.

Dit is echter een kritisch kenmerk geworden en het is een belangrijke statistiek die door elke koper wordt verantwoord. Het bepaalt immers zowel het algehele comfort als de ondersteuning die het geheel gaat bieden. Houd er rekening mee dat de matrasmaat geen invloed mag hebben op uw algehele stevigheidsgevoel.

Waarom maakt het uit?

De stevigheid van de matras is een fundamentele eigenschap die van cruciaal belang is voor het besluitvormingsproces. Het zal niet alleen het algehele comfortniveau bepalen, maar het zal ook een serieuze impact hebben op de ondersteuning van het bed.

Dit is iets heel kritisch. De stevigheid heeft invloed op bijna alle belangrijke eigenschappen waarmee uw matras wordt bepaald. Van het comfort en de ondersteuning tot de algehele prestaties van het apparaat, alles kan worden geassocieerd met zijn stevigheid.

Wat betekent One Firmness Fits All?

Eén stevigheid past bij alles is een uitdrukking die wordt gebruikt om het type stevigheid te beschrijven dat geschikt is voor de grote meerderheid van slapers. De waarheid is dat ongeveer 80% van de slapers de voorkeur geeft aan een bed dat varieert tussen 5 en 7 op de hardheidsschaal.

Met dit in gedachten zou het gepast zijn om aan te nemen dat 6 van de 10 de statistiek is waar de meerderheid van de mensen naar uitkijkt.

Sommigen zouden beweren dat zoiets niet bestaat en dat de one size fits all-benadering in dit opzicht bijzonder ongepast is. Dit is misschien waar, maar de grote meerderheid van de mensen geeft echt de voorkeur aan een medium gevoel van hun matras.

Er zijn een paar verschillende voorbeelden op de markt die zich op dit specifieke stevigheidsniveau zouden richten om de steeds zo groeiende markt te accommoderen.

We raden u echter ten zeerste aan om het bed eerst te controleren en ervoor te zorgen dat het integraal en betrouwbaar is. De stevigheid is ongetwijfeld een kritische eigenschap, maar er zijn nog andere belangrijke overwegingen waar je rekening mee moet houden.

Terwijl mensen stevigheid direct met steun verbinden, zijn er verschillende soorten bedden. Degenen die bijvoorbeeld materialen van mindere kwaliteit gebruiken, kunnen standvastig zijn en toch niet de nodige ondersteuning bieden. Dat is zeker iets waar je rekening mee moet houden als je de beslissing neemt.

Stevigheid versus ondersteuning

Heel wat mensen beschouwen stevigheid en ondersteuning als hetzelfde. Dit is, zoals we hierboven al hebben vermeld, niet correct.

De stevigheid meet het onmiddellijke gevoel dat je krijgt als je voor het eerst op je matras gaat liggen.

De ondersteuning daarentegen verwijst naar de manier waarop hetzelfde je wervelkolom perfect uitgelijnd houdt.

Je kunt gemakkelijk een vrij zachte matras hebben die veel steun biedt of een stevige die ook ondersteunend is, maar het creëert veel verschillende drukpunten waardoor het contraproductief is.

Wanneer u uw matras kiest, is het heel belangrijk om ervoor te zorgen dat u zowel de stevigheid als de ondersteuning scheidt en beide in gedachten hebt. De stevigheid is precies zoals uw bed aanvoelt.

Je zou er ook voor moeten zorgen dat het comfortabel is, dat het de druk verlicht, dat het koel is en al die andere dingen. Een stevige matras kan bijvoorbeeld niet de nodige contouren leveren en zou daarom niet geschikt zijn voor mensen die liever op hun zij slapen. Dit zijn slechts enkele van de overwegingen waarmee u rekening wilt houden.

In ieder geval is het belangrijk om al deze factoren in gedachten te houden en ervoor te zorgen dat het product een goed gevoel geeft.

Stevigheidsschaal

Extra zacht (1-2)

Dit is een type bed dat ongelooflijk zacht is. Dit zijn van die matrassen die absoluut niet in staat zijn om een ​​goede ondersteuning te bieden. De verzakking is enorm, en dat is ongetwijfeld iets waar je vanaf moet blijven. Het zal gewoon je ruggengraat beschadigen en het is onwaarschijnlijk dat het ook erg comfortabel zal zijn. We hebben geen bedden beoordeeld met deze stevigheid.

Zacht (3-4)

Dit zijn pluche of zachte matrassen die meestal een lichte verzakking hebben.. Deze zouden meestal in twee verschillende vormen voorkomen: een diepe kussenknuffel en een traditioneel diep contourgeheugenschuim. Deze zijn ideaal voor mensen die liever op hun zij slapen. Ze zijn echter niet ideaal voor rug- en buikslapers.

Gemiddeld (5-6)

Medium gebalanceerde bedden zijn de voorkeursopties op de markt. Geschat wordt dat ongeveer 80% van de mensen in deze categorie zou vallen en de meeste bedden die we hebben beoordeeld waren rond dit niveau. Je kunt kiezen voor de gemiddelde 6 of iets zachters gebruiken in het gezicht van 5 op 10 op de hardheidsclassificatie van de matras, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Beide typen zijn ook ideaal voor verschillende soorten slaaphoudingen.

Moeilijk (7-8)

Dit zijn iets stevigere tot stevige matrassen en ze bieden iets minder knuffel en verzakking dan de medium matrassen. Er zijn echter enkele uitzonderingen, maar de waarheid is dat deze geschikt zijn voor mensen die er de voorkeur aan geven wat meer stevigheid eronder te hebben. De meerderheid van de mensen zou ze echter een beetje moeilijker vinden.

Extra hard (9-10)

Dit zijn matrassen die extra stevig zijn. In feite is er maar weinig keuze, er zijn enkele therapeutische. Dit is de belangrijkste reden waarom een ​​zeer beperkt aantal mensen daadwerkelijk de voorkeur zou geven aan dit type units.

Welk comfortniveau is geschikt voor u?

Buikslaper

Buikslapers hebben meestal een stevigheid tussen 5 en 7 nodig. Dit komt vooral omdat ze een goede contouring en een klein beetje verzakking nodig hebben om het feit dat hun buik onder het hoofdgewicht ligt, op te vangen. Dit is belangrijk. Zachte of zeer stevige matrassen bieden niet de nodige ondersteuning.

Zijslaper

Zijslapers hebben de zachtste matrassen nodig. U kunt op uw zij slapen en een serieuze drukontlasting ervaren in het matrasbereik van 3 tot 6. Dit komt door de ongemakkelijke slaaphouding omdat de druk naar de zijkant wordt geleid en deze zich op een kleiner oppervlak concentreert.

Rugslaper

Rugslapers hebben veel minder hardheid nodig en zijn daarom bijzonder veelzijdig. Op een matras met een stevigheid tussen de 4 en 8 kun je goed slapen en zou je de nodige ondersteuning ervaren. Dit is iets waar je rekening mee wilt houden.

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Bedsuite.nl
Logo