Onze gids voor traagschuim dichtheid

Overweegt u een matras te kopen, maar bent u benieuwd naar alle specificaties?

Er zijn meer dan 70 merken die traagschuim matrassen online verkopen met verschillende dichtheden, en ze bieden allemaal verschillende functies. Het enige dat ze gemeen lijken te hebben, is de belofte van de beste nachtrust van je leven. Maar ze kunnen niet allemaal gelijk hebben, toch?

De bedden van vandaag zijn beter dan ooit, met geavanceerde materialen, kwaliteitscontrole en een hoog tempo van innovatie. Maar wat voor de ene persoon aanvoelt als de perfecte matras, kan voor iemand anders aanvoelen als een zinkgat. Aan het eind van de dag zijn onze individuele voorkeuren net zo verschillend als het enorme aanbod aan bedden merken.

Daarom hebben we deze gids gemaakt voor de dichtheid van traagschuim. Van alle verschillende functies en specificaties die u moet doorzoeken terwijl u merken vergelijkt, is de schuimdichtheid ongelooflijk belangrijk en gerelateerd aan duurzaamheid, kwaliteit en individueel comfort.

Wat zijn schuimdichtheidsclassificaties?

We hebben allemaal over dichtheid geleerd op school, maar we hebben waarschijnlijk nooit nagedacht over hoe het van toepassing is op een bed.

Als een snel overzicht, is dichtheid een maat voor hoe zwaar het is in vergelijking met zijn grootte. Een vrachtwagen vol veren zal bijvoorbeeld minder wegen dan een vrachtwagen vol staal. Dat komt omdat veren minder dicht zijn dan staal.

Voor jullie visuele leerlingen wordt het weergegeven door de vergelijking: Dichtheid = Massa/Volume

De meeste dingen hebben dichtheidsmetingen of beoordelingen, inclusief traagschuim, dat soms visco-elastisch schuim wordt genoemd.

Voor traagschuim neemt de fabrikant een stuk schuim van één kubieke voet. De afmetingen zijn 12 inch x 12 inch x 12 inch. Dan wegen ze het. Aan de onderkant van het spectrum heeft een kubieke voet traagschuim een ​​beoordeling van 1,5, wat betekent dat het 1,5 pond per kubieke vierkante voet weegt. De dichtste variëteiten hebben een beoordeling van 8,0 of 8 pond per kubieke vierkante voet.

Door naar de dichtheid van het materiaal te kijken bij het evalueren van verschillende merken, weet je veel over hoe duurzaam het bed is en hoe zacht of stevig het kan aanvoelen. Gewapend met deze kennis, zal het u helpen om verschillende niveaus uit te sluiten of aan te scherpen die voldoende aan uw behoeften voldoen. Door naar deze ene factor te kijken en te weten wat het beste voor u is, bent u beter toegerust om een ​​bed te kiezen waar u van houdt.

Traagschuim dichtheden

Laag

Hoe lager het getal, hoe minder schuim er wordt gebruikt bij de productie. Dit vertaalt zich in een goedkoper bed en een zachter bed. Het betekent echter ook dat u geen lange levensduur kunt verwachten van een product met een beoordeling van 3 of minder pond per kubieke vierkante voet.

Deze bedden kunnen nog steeds ideaal zijn voor logeerkamers, omdat ze niet zo vaak worden gebruikt, waardoor duurzaamheid minder een factor is, en hetzelfde geldt voor matrassen voor caravans en campers. Ze kunnen ook goed werken voor kinderen die licht zijn en niet veel gewicht op het oppervlak leggen, waardoor het na verloop van tijd zou doorzakken.

Medium

Metingen van 4 tot 5 pond per kubieke voet worden geclassificeerd als gemiddelde dichtheid. Dit assortiment is wat wij de top onder de matrassen noemen. De meeste mensen beoordelen ze als niet te zacht, niet te hard, maar juist goed.

Tenzij u op zoek bent naar een uitzonderlijk stevig slaapoppervlak of als u een zwaarder persoon bent die meer dan 95 kilo weegt, zult u waarschijnlijk blij zijn met een product met een gemiddelde beoordeling.

Hoog

Wat is schuim met hoge dichtheid? Wanneer u een beoordeling van 6 kubieke voet of hoger ziet, bevindt u zich in het bereik met hoge dichtheid. Deze bedden zijn de stevigste en duurste. Sommige zijn duizenden euro’s!

Deze matrassen kunnen echter ook tientallen jaren meegaan, dus ze kunnen een slimme aankoop zijn voor mensen die hun bed lang willen behouden. Hun stevigheid maakt ze ook ideaal voor sommige mensen die lijden aan rugpijn of blessures vanwege het ongekende niveau van ondersteuning.

Als u kiest voor een bed van schuim met een hoge dichtheid, houd er dan rekening mee dat het bijzonder stevig kan lijken als u er voor het eerst op slaapt. Het kan even duren voordat het oppervlak zich naar uw lichaam vormt, dus wees de eerste paar nachten geduldig.

Wat beïnvloedt de dichtheid?

Duurzaamheid

De belangrijkste voorspeller van hoe lang een matras meegaat, is de dichtheidsclassificatie. De logica is duidelijk. Lagere aantallen hebben minder materiaal, wat betekent dat ze sneller afbreken en eerder gaan verzakken.

Voordat je een matras met een laag aantal als ondermaats afdoet, wil je misschien ook naar de kwaliteit van het schuim kijken. Sommige zijn beter ontworpen dan andere, dus hoewel deze meting u een indicatie geeft van hoe duurzaam het bed is, is dit niet de enige factor.

Prijs

Naarmate de dichtheid stijgt, neemt ook de prijs toe. Dit komt voornamelijk door de hoeveelheid materiaal die is gebruikt om iets van hetzelfde formaat te maken. Een bed met een hoge dichtheid heeft meer schuim dan een lager bed, wat de kosten verhoogt.

Vaak krijg je waar je voor betaalt, dus voordat je een budget bed aan je winkelwagentje toevoegt en je spaargeld viert, bedenk dan dat wat je koopt misschien niet zo comfortabel is of zo lang meegaat.

Contouren

Traagschuim staat erom bekend dat het zich naar de rondingen van je lichaam vormt en je een virtuele knuffel geeft terwijl je slaapt. Dit comfortniveau maakt visco-elastische matrassen het hoogst gewaardeerd in termen van klanttevredenheid.

Nogmaals, hoe hoger de dichtheid, hoe minder contouren je kunt verwachten, hoewel alle traagschuim bedden, ongeacht hun aantal, zullen reageren op je lichaamswarmte en gewicht en wat meegeven.

Temperatuur

In de afgelopen jaren werd visco-elastisch bekritiseerd omdat het warm sliep, omdat de contouren ervan ervoor zorgden dat de lucht niet rond het lichaam circuleerde. Die dagen zijn allang voorbij, gelukkig. Er zijn nieuwe technologieën ontstaan ​​die ervoor zorgen dat het visco-elastische materiaal koel in het bed blijft en lucht laat circuleren.

Reactietijd

Als je de tv-commercials hebt gezien van de persoon die zijn hand in het schuim drukt, dan heb je gemerkt dat er meestal een blijvende handafdruk op het oppervlak is. Hoe langer de opdruk blijft, is een maat voor de reactietijd.

Merken met lagere aantallen reageren sneller omdat ze meer lucht binnen hebben, waardoor het materiaal terug veert. Een merk met een hoge dichtheid houdt de afdruk van je gewicht langer vast, waardoor het ook een beetje meer een uitdaging is om je om te draaien als het tijd is om op te staan ​​of van positie te wisselen.

Gewicht

Je weet al dat hoe dichter het materiaal is, hoe zwaarder het is. Daarom zal een visco-elastische matras met hoge dichtheid meer wegen dan een matras waaraan een lager aantal is gekoppeld.

Als je van plan bent om binnenkort naar een nieuw huis te verhuizen of als je veel trappen moet beklimmen, wil je misschien om die reden een lichter bed. Of blijf bij wat uw voorkeur heeft en informeer naar de diensten waarbij het matrasbedrijf uw nieuwe bed in de kamer plaatst waar u het wilt hebben en het voor u in elkaar zet.

Slaapkwaliteit

Slaapkwaliteit is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Sommige mensen geven de voorkeur aan een zacht slaapoppervlak met extra contouren. Anderen willen een steviger oppervlak waardoor ze niet het gevoel hebben dat ze in bed wegzakken.

Enkele andere factoren waarmee u rekening moet houden, zijn hoeveel u weegt. Een persoon van 70 kilo zal de stevigheid van een bed anders waarnemen dan iemand die 95 kilo weegt. Dat komt omdat de lichtere persoon niet zo diep in het oppervlak zal zinken, omdat ze niet zoveel druk uitoefenen. Daarom willen zwaardere personen misschien materialen met een hogere dichtheid zoeken, terwijl lichtgewicht mensen de voorkeur geven aan een lagere dichtheid.

Betekent schuim met hoge dichtheid dat het een stevige matras is?

Hoewel classificaties met een hoge dichtheid vaak worden geassocieerd met stevigere oppervlakken, is dat niet de enige variabele die van invloed is op hoe een matras aanvoelt. Een ander belangrijk getal om naar te kijken is de indentation load deflection (ILD). Dit getal geeft aan hoeveel kracht er nodig is om een deuk van 2,5 cm in het materiaal te maken. Het is getest met een gigantische machine die een stuk schuim naar beneden drukt en de uitgeoefende kracht volgt. Hoe hoger het ILD-nummer, hoe steviger het bed.

Welke dikte en dichtheid is het beste voor matrastoppers?

Het antwoord op deze vraag hangt af van de reden waarom je een topdekmatras koopt. Als uw bed te hard is en u op zoek bent naar een manier om het zachter te maken, dan biedt een 5 tot 7 cm dikke topper met een lage tot gemiddelde dichtheid het meeste comfort. Als uw bed niet voldoende ondersteunend is of als u de levensduur van uw matras probeert te verlengen, zoek dan naar een topper die 7 tot 9 cm dik is en een hogere dichtheid heeft.

Welk dichtheidsniveau is goed voor zijslapers?

Zijslapers hebben meestal een zachtere matras nodig die goed aansluit op de welvingen van het lichaam. De reden is dat wanneer mensen op hun zij slapen, het gewicht van hun schouders en heupen diep in het oppervlak drukt. Een typische aanbevolen dichtheid is ongeveer 4,0, maar er is een breed bereik dat velen acceptabel vinden

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Bedsuite.nl
Logo