Oude plasvlekken uit een bed verwijderen – Tips en trucs

Als uw huisdier of kind een ongelukje heeft gehad op de matras, moet u deze snel schoonmaken! Het ergste is wanneer de vlek intrekt en je elke keer dat je je lakens verschoont, wordt herinnerd aan de lelijke puinhoop.

Of erger nog, je vrienden helpen je met verhuizen en worden helemaal gek van die veelbetekenende vlekken op het oppervlak van je matras.
En wie weet? Misschien was jij het die het ongeluk had. Geen oordeel hier. Maar je vrienden? Ze zullen zeker oordelen.

Als je wilt weten hoe je urinevlekken van een matras kunt verwijderen, of ze nu vers zijn of al zijn ingebed, bekijk dan deze eenvoudige tips om je bed er weer als nieuw uit te laten zien en te laten ruiken.

Wat je nodig hebt

Voordat we beginnen, hier is een korte disclaimer. Zorg ervoor dat je een klein, onopvallend deel van je bed test voordat je er helemaal voor gaat en je bed overspoelt met de reinigingsoplossing. Hoewel we betwijfelen of dit uw matras zal schaden, is het beter om het zekere voor het onzekere te nemen.

Dit is wat je nodig hebt:

Lege spuitfles
Waterstof peroxide
Zuiveringszout
Vloeibare afwaszeep (Dawn is de beste)
Essentiële olie van lavendel (optioneel)
Azijn (om dingen op gang te brengen)

Voor de reinigingsoplossing combineer je 250 ml waterstofperoxide, drie eetlepels bakpoeder en een halve theelepel afwasmiddel in je lege spuitfles. Als je zin hebt, voeg dan een druppel of twee lavendelolie toe. Het neutraliseert de geur en helpt je kind (of jijzelf) beter te slapen.

Schud zachtjes of draai het gewoon rond om de ingrediënten te combineren, maar niet te krachtig of je zult een bubbelende puinhoop hebben om op te ruimen naast een matras met urinevlekken.

Instructies:

Weken met azijn

Of het ongeluk nu net is gebeurd of het al jaren droog is, azijn is je beste vriend. Als de plaats van het misdrijf nog nat is, is het eerste wat u moet doen al het vocht opzuigen met papieren handdoeken of een droge katoenen handdoek.

Eenmaal droog, week het hele gebied en een beetje verder met azijn (zorg ervoor dat het witte azijn is). Als je ongeluk al vanzelf is opgedroogd, ga dan meteen naar deze azijn stap. Dep de azijn totdat deze droog is.

Pas de oplossing toe

Spuit de oplossing over het getroffen gebied en laat het vijf tot tien minuten intrekken. Als uw vlek bijzonder heftig of ingetrokken is, kunt u deze 20 minuten laten inwerken. Dep de oplossing met je handdoeken totdat de matras droog is.

Als de vlek niet weggaat, blijf dan opnieuw aanbrengen.

Opmerking: Vermijd vegen of wrijven met de handdoeken. Dat verdeelt alleen de vlek. In plaats daarvan zal deppen het opheffen. Gebruik ook lichtgekleurde handdoeken of witte papieren handdoeken, zodat u kunt zien dat de vlek wordt verwijderd.

Gebruik een enzymatische reiniger (optioneel)

Als u te maken heeft met een ongeluk met een huisdier, moet u mogelijk een enzymatisch reinigingsmiddel gebruiken, dat beter is in het neutraliseren van geuren. Omdat huisdieren een acuut sterk reukvermogen hebben, zullen ze op dezelfde plek blijven urineren als er een aanhoudende geur is die uw huisdier aangeeft dat het een gesanctioneerd potje is.

Hoewel onze doe-het-zelf oplossing wonderen doet, is er nog steeds een kans dat er een aanhoudende geur zal zijn. Hier komt de enzymatische reiniger om de hoek kijken. Urine, of het nu van mens of dier is, bevat urinezuur kristallen. Reguliere formules kunnen deze kristallen niet afbreken, daarom is een op enzymen gebaseerde reiniger soms de enige oplossing.

Bestrooi met bakpoeder

Zuiveringszout is uitstekend geschikt voor het verwijderen van geurtjes, dus als de vlek een hardnekkige geur heeft, is zuiveringszout misschien precies wat je nodig hebt om het te neutraliseren. Zuiveringszout is ook bedreven in het absorberen van vocht.

Om het zuiveringszout aan te brengen, strooi je royaal over het oppervlak van de matras en zorg je ervoor dat het zowel de vlekken als de randen bedekt. Als je bed regelmatig het slachtoffer is van ongelukken, wil je misschien ook regelmatig een dunne laag onder de lakens aanbrengen om de boel fris te houden.

Laat het drogen

Laat de matras na het aanbrengen van de oplossing volledig drogen. Dit duurt meestal zo’n vier tot zes uur. Het bed moet naakt zijn zonder lakens, dekens of dekens. Om verdamping en ventilatie te laten plaatsvinden, mag niets de luchtstroom belemmeren.

Stofzuigen

De laatste stap van het reinigingsproces is het opzuigen van de baking soda. Werk het vacuüm in alle scheuren, spleten en plooien. Omdat zuiveringszout korrelig kan zijn, vooral als het eenmaal vocht heeft opgenomen, is dit een belangrijke stap.

Gebruik een waterdicht matras

Een verrassend aantal mensen dat een ongeluk heeft meegemaakt, had al een matrasbeschermer, maar deze presteerde niet naar verwachting. Als je een lekkage hebt gehad, is het tijd om te investeren in een nieuwe die waterdicht is. En het spreekt voor zich dat als je geen matrasbeschermer hebt, dit je volgende aankoop zou moeten zijn. Zelfs als je je geen zorgen maakt over ongelukken, zorgt de juiste beschermer ervoor dat je bed langer als nieuw en fris aanvoelt (en ruikt).

Dit concept is vooral waar als u ooit een garantieclaim moet indienen bij uw matrasfabrikant. Niet veel mensen weten dit, maar met een matras met vlekken vervalt vaak de garantie.

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Bedsuite.nl
Logo