Wat kunt u doen om een hard bed zachter en comfortabeler te maken?

Het leven is te kort om het door te brengen met slapen op een bed dat je geen goed gevoel geeft.
Als je net een matras hebt gekocht en het lijkt te stevig, moet je een paar dingen uitzoeken:

Voelt het hard omdat het nieuw is? Zal het na verloop van tijd zachter worden?
Heb je iets gekocht dat gewoon niet goed voor je is?

In het eerste geval ben je binnen de kortste keren blij met je bed. Ik heb een paar tips die je kunnen helpen om in je bed te breken, zodat het comfortabeler is.

Als uw situatie meer op de laatste lijkt, moet u een moeilijke beslissing nemen. Iets teruggeven dat zo omvangrijk (en persoonlijk) is, is soms lastig. En sommige bedrijven hebben een royaler retourbeleid dan andere.
Aangezien je het matras al in huis hebt, is er misschien een manier om de situatie te redden en je stevige matras zachter te maken.

Uw stevige matras zacht maken

Controleer uw bed bodem

Als je onlangs een matras hebt gekocht en het voelt te stevig aan, controleer dan eerst je fundering. De reden is dat niet alle soorten matrassen geschikt zijn voor verschillende soorten bodems. Als u bijvoorbeeld onlangs bent overgestapt van een binnenvering naar traagschuim, moet u de boxspring weggooien.

Aan de andere kant, als je iets hebt dat geen traagschuim is, kan een boxspringfundering je bed zachter maken. Dit is iets om in gedachten te houden als je misschien geen boxspring hebt.

Houd er in het algemeen rekening mee dat boxsprings zijn ontworpen voor binnenveringsmatrassen. Zoals de naam al aangeeft, is het een doos met veren erin die fungeren als bewegingsisolatoren voor veerkrachtige en storende opgerolde bedden.

De fundering zelf kan een solide of lattenbodem zijn. Platforms hebben de neiging om een ​​oppervlak steviger te maken, dus als je je bijzonder oncomfortabel voelt en je een schuimbed hebt, kun je een verstelbare basis overwegen die misschien niet zo hard is.

Op het bed stappen

Een gloednieuw matras is misschien steviger dan je had verwacht, maar je kunt het gemakkelijk zachter maken door een paar stappen te nemen. Letterlijk. Je kunt het inbreken door er nacht na nacht op te slapen, en je zult na verloop van tijd wat zachter worden. Als u echter eerder comfortabeler wilt slapen, kunt u er elke dag overheen lopen, bij voorkeur enkele minuten per keer, en dat zou het sneller moeten verzachten.

Het is waarschijnlijk vanzelfsprekend, maar ik raad aan om deze procedure zonder schoenen te doen, zodat alles schoon blijft.

Gebruik een matrastopper

Een topper kopen is een van de snelste, meest effectieve en goedkoopste manieren om een harde ondergrond zachter te maken. Door een ondersteunende laag aan de bovenkant van uw bed toe te voegen, kunt u de drukpuntverlichting en contouren verbeteren. Er zijn verschillende materialen beschikbaar, waaronder latex, traagschuim, wol, katoen, veren, polyfoam en alternatief dons.

De meest populaire optie is traagschuim. Als je voor deze variëteit gaat, koop dan iets dat minder dan vijf centimeter dik is en een lagere dichtheid voor extra zachtheid.

Warm het op

Deze tip werkt als je op een traagschuimmatras slaapt. Omdat traagschuim reageert op externe temperaturen, zal een warme kamer het zachter maken en een koude kamer het harder. Als je in een koude slaapkamer slaapt, overweeg dan om de thermostaat een paar graden hoger te zetten om het warmer te maken.

Roteren en spiegelen

Als uw matras kan worden gedraaid of omgedraaid, kan deze optie enige verlichting bieden. Het werkt niet voor alle matrassen, maar de meeste zijn omklapbaar. Je hebt twee opties:

Draai het 180 graden. Nu zal het gebied dat uw hoofd ondersteunde nu uw voeten ondersteunen en vice versa.
Draai het om zodat de bovenkant naar beneden wijst.

Net zoals u uw banden regelmatig verwisselt voor een gelijkmatige slijtage, moet hetzelfde worden gedaan voor uw matras.

Hoe u uw bed comfortabel kunt maken?

Heb je ooit zo’n dag gehad waarop je verlangt naar het moment dat je thuis kunt komen, onder de dekens kunt kruipen en kunt ontspannen? Zuivere hemel, toch?

Ik heb ontdekt dat een van de gemakkelijkste manieren om ervoor te zorgen dat mijn bed de meest comfortabele ruimte in huis is, een speciale laagtechniek is. Elk onderdeel is een heerlijk gevoel van zachtheid en luxe.

Hier zijn mijn top vier tips voor een comfortabele nachtrust:

  • Zachte flanellen lakens: Bij koeler weer gaat er niets boven de gezelligheid van flanellen lakens. Als het weer warmer wordt, schakel ik over op jersey, t-shirtlakens. Ze zijn zo zacht!
  • Voeg een traagschuimmatrastopper toe: Zijslapers hebben meestal meer drukontlasting op hun heupen en schouders nodig. Een topper gemaakt van traagschuim zorgt voor de perfecte hoeveelheid wiegondersteuning.
  • Voeg een matrasbeschermer toe: Krijg een gewatteerde variant die je topper op zijn plaats houdt terwijl je dubbel werk doet als een extra laag vulling.
  • Koop een lichaamskussen: soms vind ik het leuk om te knuffelen, maar ik wil niet altijd dat een hete, zweterige mens met drakenadem mijn ruimte inneemt. Daarom ben ik dol op mijn lichaamskussen. Ik krijg alle voordelen van een knuffelpartner zonder de nadelen.
Geef uw mening

Laat een reactie achter

Bedsuite.nl
Logo