Welk matras is geschikt voor reuma?

Heeft u een reumatische aandoening? Dan heb je waarschijnlijk regelmatig spier- en gewrichtsproblemen. Goed slapen is erg belangrijk omdat je na een goede nachtrust de pijn en andere kwalen overdag wat beter kunt verdragen. Hier leest u hoe een goed matras spier- en gewrichtspijn bij reumatische aandoeningen kan verlichten.

Reuma: wat is het en waar kun je last van krijgen?

Als u reuma heeft, weet u waarschijnlijk dat reuma een verzamelnaam is voor meer dan honderd verschillende chronische ziekten die spieren, gewrichten en pezen aantasten: van reumatoïde artritis tot hypermobiliteit en myositis.

Uw klachten kunnen heel verschillend zijn en zijn afhankelijk van het type reuma waar u last van heeft. Maar bij alle vormen van reuma is de kans groot dat u bijzonder veel last krijgt van pijn en stijfheid in gewrichten en spieren. Meestal zijn ontstekingen, overbelasting en/of slijtage hiervan de oorzaak. Het is daarom belangrijk dat je lichaam voldoende rust krijgt. Dan hebben je spieren en gewrichten de tijd om te herstellen. Een goed matras is de beste plek om te rusten.

Wat is de beste matras voor reumatische aandoeningen?

Welk matras kies je bij reuma? Dat is moeilijk te zeggen. Maar bij reumatische aandoeningen is het vooral belangrijk dat de matras je lichaam goed ondersteunt. Daarom kan het zeker geen kwaad om samen met een ergotherapeut uw klachten, slaapvoorkeur en wensen te analyseren. Zo kom je erachter welk matras het beste bij jou past. Een traagschuim matras kan bijvoorbeeld goed voor je zijn. Dit matras past zich aan je lichaam aan en ondersteunt het op precies de juiste plaatsen.

U kunt ook een koudschuim matras proberen. Of een combinatie van deze twee matrassoorten: een matras van koudschuim met een toplaag van traagschuim. Koudschuim heeft als positieve eigenschappen dat het altijd aangenaam koel aanvoelt, goede ondersteuning biedt en een prettige tegendruk geeft als je erop ligt. Maar heeft u al eens aan een waterbed gedacht? Een waterbed combineert alle voordelen van koud- en traagschuim met andere extra’s.

Hoe kan een waterbed helpen bij reuma?

Waterbedden bestaan ​​nog niet zo lang. In de negentiende eeuw werd het eerste waterbed ontwikkeld om doorligwonden bij ziekenhuis- en revalidatiepatiënten te verminderen of misschien zelfs te voorkomen. Het bleek een succes. Het waterbed van vandaag ziet er natuurlijk anders uit dan dat eerste waterbed. Maar de uitgangspunten zijn nog steeds hetzelfde: de juiste ondersteuning en een hoog comfort. Een waterbed kan dus veel voordelen hebben voor mensen met reumatische aandoeningen. Dit zijn de belangrijkste:

  • Je kunt een waterbed verwarmen. Dit is prettig bij gewrichts- en spierproblemen, omdat warmte ontspant en zo spier- en gewrichtspijn kan verlichten. Heeft u last van ontstekingspijnen? Dan kun je de temperatuur natuurlijk lager instellen.
  • Je hebt geen last van gevoeligheid of verslapping. Put vorming komt ook niet voor in een waterbed. Bij een waterbed is de drukverdeling optimaal.
  • Een waterbed is individueel: u kunt de hardheid, stabiliteit en temperatuur zelf aanpassen.
  • Een waterbed kan een goede keuze zijn als u een reumatische aandoening heeft. Het is echter belangrijk dat u een waterbed kiest dat past bij uw wensen, behoeften en eventuele mobiliteitsbeperkingen. Lees hier meer over hieronder.

Een waterbed kiezen?

Voor mensen met reumatische aandoeningen kan omdraaien, zitten en opstaan ​​soms een hele uitdaging zijn. Als een waterbed dan ook nog eens krachtig “beweegt”, is dat bijzonder vermoeiend. Daarom is het aan te raden om bij reuma te kiezen voor een watermatras met zware stabilisatie. In een zwaarder gestabiliseerd waterbed heb je ook nog een extra lendensteun die een natuurlijke houding ondersteunt.

Bij een tweepersoons waterbed kun je per zijde een stabilisatie kiezen en de temperatuur instellen. Ook uw partner kan zijn/haar kant naar eigen voorkeur aanpassen als hij/zij dat wenst.

Hoewel hard-side waterbedden bijna niet te vinden zijn, raden wij een soft-side waterbed aan. Dankzij de schuimrubberen hoes vergemakkelijkt een zacht waterbed het in- en uitstappen.

Poseidon watermatras p1250

520,00
Laatste update was op: april 19, 2023 8:24 am

Kunststof | Inclusief matras | Type bedbodem: Geen bodem

Waterbed poseidon easy box split

2.895,00
Laatste update was op: april 19, 2023 8:24 am

Kunstleer | Inclusief matras

Waterbed sunshine

1.495,00
Laatste update was op: april 19, 2023 8:24 am

Kunstleer | Inclusief matras

Beliani Waterbed Paris grijs - Stof - 180x200 cm

1.039,00
Laatste update was op: april 19, 2023 8:24 am

Stof | 180 x 200 cm (B x L) | Inclusief matras | Type bedbodem: Lattenbodem

Waterbed noorwegen

1.295,00
Laatste update was op: april 19, 2023 8:24 am

Hout | Inclusief matras

Waterbed tijken lunalife

299,00
Laatste update was op: april 19, 2023 8:24 am

Stof

Beliani PARIS - Waterbed - Grijs - polyester

1.159,00
Laatste update was op: april 19, 2023 8:24 am

Stof | 140 x 200 cm (B x L) | Inclusief matras | Type bedbodem: Lattenbodem

Waterbed poseidon dauphine

4.095,00
Laatste update was op: april 19, 2023 8:24 am

Kunstleer

 

Geef uw mening

Laat een reactie achter

Bedsuite.nl
Logo